«Έξυπνη» 3D εκτυπωμένη συσκευή νυχτερινού φωτός

///«Έξυπνη» 3D εκτυπωμένη συσκευή νυχτερινού φωτός

«Έξυπνη» 3D εκτυπωμένη συσκευή νυχτερινού φωτός

Η Humanscope, μια Καναδική εταιρεία ανάπτυξης καινοτόμων τεχνολογικών προϊόντων με έδρα στο Τορόντο, δημιούργησε πρόσφατα μια «έξυπνη» 3D εκτυπωμένη συσκευή νυχτερινού φωτός, ιδανική για όσους δεν θέλουν να χάνουν καμία ειδοποίηση από τα μέσα δικτύωσης ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε λόγω των αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, είτε απλά για την οποιαδήποτε προσωπική τους επιθυμία. Η συμπαγής συσκευή ονομάζεται Aumi Mini και εκτός από τη βασική της λειτουργία που είναι φυσικά η συνηθισμένη εκπομπή ενός διακριτικού, χαμηλής έντασης νυχτερινού φωτός, έχει τη δυνατότητα να συνδέεται στο δίκτυο του σπιτιού και να εμφανίζει ειδοποιήσεις όταν ληφθεί ένα νέο μήνυμα, όταν εκκρεμεί ένα προγραμματισμένο ραντεβού ή όταν το WiFi του σπιτιού παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα και βρεθεί προσωρινά εκτός συνδεσιμότητας.

3d-printed-aumi-nightlight-alerts-messages-retweets-wifi-more-6  «Έξυπνη» 3D εκτυπωμένη συσκευή νυχτερινού φωτός 3d printed aumi nightlight alerts messages retweets wifi more 6

Η Aumi Mini παρουσιάστηκε στο Kickstarter και έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από  45.650 δολάρια, ξεπερνώντας αρκετά γρήγορα, σχεδόν κατά το ήμισυ τον αρχικό στόχο του εγχειρήματος. Η μικρή συσκευή έχει σχεδιαστεί ώστε να τροφοδοτείται με ενέργεια μέσω της σύνδεσης με USB και εκτός από τη δυνατότητα της προβολής των διαδικτυακών ενημερώσεων,  υποστηρίζει και το πρωτόκολλο IFTTT. Το χαρακτηριστικό αυτό της δίνει τη δυνατότητα να συγχρονίζεται και να παρουσιάζει ειδοποιήσεις για τον καιρό, να ελέγχει την παρούσα κατάσταση έξυπνων κλειδαριών και να παρακολουθεί ακόμα και τη χρηματιστηριακή αγορά, ενημερώνοντας τον χρήστη αναλόγως, με βάση τις ρυθμίσεις φωτισμού που έχει θέσει. Όλες αυτές οι δυνατότητες μαζί με το επιθυμητό χρώμα για κάθε ειδοποίηση και την ένταση της φωτεινότητας, ρυθμίζονται, ελέγχονται και προσαρμόζονται μέσα από την κατάλληλη εφαρμογή της εταιρίας για λειτουργικά συστήματα Android και iOS.

3d-printed-aumi-nightlight-alerts-messages-retweets-wifi-more-5  «Έξυπνη» 3D εκτυπωμένη συσκευή νυχτερινού φωτός 3d printed aumi nightlight alerts messages retweets wifi more 5

Σύμφωνα με την Humanscope, το «έξυπνο» νυχτερινό φως είναι σχεδόν έτοιμο για να εισέλθει σε διαδικασία μαζικής παραγωγής. Όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι της εταιρίας, η εκστρατεία μέσα από το Kickstarter ήταν απόλυτα επιτυχημένη και με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις η συσκευή θα κοστίζει περίπου 20 δολάρια. Με τις πρώτες παραδώσεις να τοποθετούνται χρονικά μέσα στον προσεχή Δεκέμβρη, η Aumi mini αναμένεται να κάνει πιο διασκεδαστική τη διαδικασία της λήψης των ειδοποιήσεων, χωρίς όμως να χάνει τον πρωταρχικό σκοπό της, παρέχοντας ένα όμορφο και διακριτικό νυχτερινό φως.

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος