Εντυπωσιακές 3D εκτυπωμένες δημιουργίες, απεικονίζουν τους δείκτες των μετοχών

//Εντυπωσιακές 3D εκτυπωμένες δημιουργίες, απεικονίζουν τους δείκτες των μετοχών

Εντυπωσιακές 3D εκτυπωμένες δημιουργίες, απεικονίζουν τους δείκτες των μετοχών

Η χρηματιστηριακή αγορά λειτουργεί ως μια αμφίδρομη αναδραστική δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας, ικανή να γιγαντώσει ή να συνθλίψει ένα πλήθος εταιρειών, μέσα σε πολύ μικρά χρονικά διαστήματα. Ακριβώς επειδή τα κέρδη μπορούν να αγγίξουν αστρονομικά ποσά, ολοένα και περισσότερες εταιρείες εισέρχονται στις χρηματιστηριακές αγορές. Υπάρχουν άνθρωποι που αφιερώνουν ολόκληρη την επαγγελματική τους καριέρα στην ανίχνευση και πρόβλεψη της κίνησης των χρηματοοικονομικών κεφαλαίων, ώστε να συμβουλέψουν κατάλληλα τους πελάτες τους να επενδύσουν στις μετοχές με ανοδική τάση ή να τους προστατέψουν, παροτρύνοντάς τους να πουλήσουν τα μερίδια του κεφαλαίου μιας εταιρείας που ακροβατεί επικίνδυνα και από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να βρεθεί σε «ελεύθερη πτώση», ώστε ο οικονομικός αντίκτυπος να είναι όσο το δυνατόν μικρότερος.

Εντυπωσιακές 3D εκτυπωμένες δημιουργίες, απεικονίζουν τους δείκτες των μετοχών ss stocks down

Αν ερωτηθεί ένας χρηματιστής για την εικόνα που έρχεται πρώτη στο μυαλό του σχετικά με το επάγγελμά του, η απάντηση δύσκολα θα είναι διαφορετική από την απεικόνιση του γραφήματος που έχει να κάνει με την πορεία των μετοχών. Είναι ξεκάθαρα το «καρδιογράφημα» της επιτυχίας ή της αποτυχίας του να προβλέψει την πορεία στις μετοχές που τον ενδιαφέρουν. Πόσοι χρηματιστές άραγε θα ήθελαν να έχουν στα χέρια τους  – σαν τρόπαιο, σαν ενθύμιο – μια χειροπιαστή εκδοχή ενός γραφήματος που σηματοδότησε μια προσωπική τους επιτυχία, όταν οι ίδιοι πήγαν κόντρα σε όλες τις προβλέψεις – ρισκάροντας ακόμα και να χάσουν έναν σημαντικό πελάτη τους –  ακολουθώντας αποκλειστικά και μόνο το ένστικτό τους; Ένα απλό γράφημα σε μια κόλλα χαρτιού δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετό για να ενσωματώσει μια τεράστια επιτυχία. Χρειάζεται κάτι διαφορετικό, κάτι ανώτερο.

Εντυπωσιακές 3D εκτυπωμένες δημιουργίες, απεικονίζουν τους δείκτες των μετοχών Screenshot 2 2

Η Βρετανική διαδικτυακή εταιρεία παροχής υπηρεσιών συναλλαγής «IG», παρουσίασε πρόσφατα τη λεγόμενη «τέχνη των μετοχών». Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση απεικόνισης του γραφήματος οπτικοποίησης της πορείας των μετοχικών κεφαλαίων, μέσα από εντυπωσιακά χειροπιαστά 3D εκτυπωμένα γλυπτά. Η «Art of Shares», όπως ονομάστηκε η συγκεκριμένη υλοποίηση – συλλογή, βάσει των ισχυρισμών της εταιρείας μπορεί να βοηθήσει στη βαθύτερη κατανόηση των παραγόντων που επηρεάζουν τις επιδόσεις της χρηματιστηριακής αγοράς, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών αλματώδους ανάπτυξης όπως είναι η Tesla. Αν προσθέσουμε και τον παράγοντα της καλαισθησίας, τότε έχουμε στα χέρια μας ένα πολύ όμορφο «διαδραστικό» εγχείρημα, που μόνο η 3D εκτύπωση θα μπορούσε να το κάνει πραγματικότητα.

 

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος