Χαρακτήρες και σκηνικά βιντεοπαιχνιδιών, «ζωντανεύουν» μέσω της 3D εκτύπωσης

//Χαρακτήρες και σκηνικά βιντεοπαιχνιδιών, «ζωντανεύουν» μέσω της 3D εκτύπωσης

Χαρακτήρες και σκηνικά βιντεοπαιχνιδιών, «ζωντανεύουν» μέσω της 3D εκτύπωσης

Οι λάτρεις των εικονικών παιχνιδιών αφιερώνουν ατελείωτες ώρες μπροστά από μια οθόνη, προσπαθώντας να «εισβάλουν» όσο γίνεται περισσότερο σε μια εναλλακτική πραγματικότητα, σε έναν εντελώς διαφοροποιημένο κόσμο ψηφιακής υποδομής. Εκεί όπου οι κανόνες και τα όρια προσεγγίζονται από μια άλλη οπτική πλευρά των πραγμάτων. Η Mixed Dimensions είναι μια εταιρεία «ολοκληρωμένης πραγματικότητας», η οποία εστιάζει σε αυτό ακριβώς που προϊδεάζει και η ίδια της η ονομασία. Τη μίξη του εικονικού και του φυσικού κόσμου σε ένα ενιαίο σύνολο, χρησιμοποιώντας μια καινοτόμα πλατφόρμα λογισμικού για να υλοποιήσει τη γεφύρωση του υλικού με το άυλο. Πρόσφατα, υπέγραψε συμφωνία αδειοδότησης με τη Γαλλική εταιρεία δημιουργίας βιντεοπαιχνιδιών Ubisoft, προκειμένου να επιτρέψει στους video gamers να φέρουν τις εικονικές αγαπημένες  τους στιγμές, έξω στον φυσικό κόσμο, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία της 3D εκτύπωσης.

Χαρακτήρες και σκηνικά βιντεοπαιχνιδιών, «ζωντανεύουν» μέσω της 3D εκτύπωσης med ACO DLC 02 Screenshot BayekOutfit PR 171010 6pm CET 1507634494

Όταν ένα καινούργιο βιντεοπαιχνίδι λανσάρεται στην παγκόσμια αγορά, βολιδοσκοπείται ανάλογα και ο υπολογιζόμενος κερδοφόρος εμπορικός αντίκτυπος. Εάν τα νούμερα είναι υψηλά, τότε ο νέος τίτλος αναπόφευκτα θα ακολουθηθεί από μια πανσπερμία κάθε λογής ομοιωμάτων των αγαπημένων εικονικών χαρακτήρων, αμέτρητων παιχνιδιών που θα σχετίζονται με το σενάριο και την πλοκή της εικονικής ψυχαγωγικής πλατφόρμας, μια σειρά από παράγοντες που χωρίς αμφιβολία αποσκοπούν κατά πλειοψηφία σε μία παράμετρο. Το οικονομικό όφελος. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά αν πρόκειται για κάποιο «τρανταχτό» βιντεοπαιχνίδι, τα «παρελκόμενα» που θα κατακλύσουν τα ράφια των καταστημάτων, τείνουν να χαρακτηρίζονται από ένα αδικαιολόγητα υπέρογκο κόστος. Η συνεργασία της Mixed Dimensions με τη Ubisoft, ενδεχομένως να αλλάξει ριζικά τη ροή των πραγμάτων και σε αυτόν τον τομέα.

Χαρακτήρες και σκηνικά βιντεοπαιχνιδιών, «ζωντανεύουν» μέσω της 3D εκτύπωσης Screenshot 1 1

Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες θα είναι σε θέση μέσω της τρισδιάστατης εκτύπωσης να δώσουν φυσική υπόσταση στις εξατομικευμένες εκδοχές των χαρακτήρων της αρέσκείας τους, να απομονώσουν την αγαπημένη τους παράσταση από διάφορες μάχες και συγκρούσεις, να διακοσμήσουν τον προσωπικό τους χώρο με πιστά αντίγραφα αποκαλυπτικών και φουτουριστικών τοπίων, με την τεχνολογία της προσθετικής κατασκευής να αποτελεί το μέσω γεφύρωσης μεταξύ του εικονικού και του φυσικού κόσμου. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που καταφέραμε να υλοποιήσουμε αυτή την πρωτοποριακή υπηρεσία 3D εκτύπωσης μέσα από τη συνεργασία μας με τη Ubisoft. Με τη μέθοδο του «GamePrint», δίνουμε απλόχερα στους gamers από όλον τον κόσμο τη δυνατότητα να παραγγείλουν και να αγοράσουν μέσα από τις διαδικτυακές υπηρεσίες της Ubisoft, εξατομικευμένα Αvatars των αγαπημένων τους χαρακτήρων, εξελιγμένα όπλα που χρησιμοποιούν στα FPS παιχνίδια και αντίγραφα οχημάτων του μέλλοντος που μέχρι σήμερα περιορίζονταν στο να «οργώνουν» μόνο τους εικονικούς δρόμους. Το όραμά μας ολοκληρώνεται με τη συμβολή του καινοτόμου εγχειρήματός μας στον περιορισμό της αισχροκέρδειας από τις μεγάλες εταιρείες κατασκευής φυσικών παιχνιδιών. Το «GamePrint» ήρθε για να αλλάξει όλα όσα ξέραμε.», δήλωσε ο Mo Taslaq, Διευθύνων σύμβουλος της Mixed Dimensions.

Χαρακτήρες και σκηνικά βιντεοπαιχνιδιών, «ζωντανεύουν» μέσω της 3D εκτύπωσης daz plugin cover 1

 

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος