Μαθητές από το Χονγκ Κονγκ κατακτούν το ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη 3D εκτυπωμένη μακέτα

/, Art, Creative/Μαθητές από το Χονγκ Κονγκ κατακτούν το ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη 3D εκτυπωμένη μακέτα

Μαθητές από το Χονγκ Κονγκ κατακτούν το ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη 3D εκτυπωμένη μακέτα

Ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ κατάφεραν να κατακτήσουν μαθητές από το μακρινό Χονγκ Κονγκ και να αναδείξουν περίτρανα τις δυνατότητες της τεχνολογίας της 3D εκτύπωσης στον τομέα του μοντελισμού και στη δημιουργία εντυπωσιακών μακετών, είτε αυτές προορίζονται για ψυχαγωγικό είτε για βιομηχανικό σκοπό. Η κυβέρνηση της Κίνας έχει δείξει εδώ και καιρό το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της στην 3D εκτύπωση, επενδύοντας σημαντικά χρηματικά κεφάλαια και εστιάζοντας στις ευρύτερες εφαρμογές της, όπως είναι ο χώρος της γενικότερης διδασκαλίας και η τέχνη στη μοντελοποίηση. Τρεις μαθητές του Γυμνασίου Bethel του Χονγκ Κονγκ κατάφεραν να σπάσουν το υψηλότερο καταγεγραμμένο ρεκόρ δημιουργώντας τη μεγαλύτερη μακέτα του κόσμου, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά 3D εκτυπωτές. Το «γλυπτό» εκτείνεται στο σύνολό του σε 35 τετραγωνικά μέτρα με 1.214 τρισδιάστατα μεμονωμένα κομμάτια. Αφορμή για το εντυπωσιακό επίτευγμά τους στάθηκε ο εορτασμός της 20ής επετείου της επιστροφής του Χονγκ Κονγκ στην Κινεζική κυριαρχία.

1e8866a8-6a1a-11e7-8c84-2c9d21aee0d8_1280x720_200332-768x432  Μαθητές από το Χονγκ Κονγκ κατακτούν το ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη 3D εκτυπωμένη μακέτα 1e8866a8 6a1a 11e7 8c84 2c9d21aee0d8  200332

Πώς το κατάφεραν:

Αρχικά χαρτογράφησαν από το μηδέν 20 διαφορετικά σημεία «κλειδιά» της ευρύτερης περιοχής του λιμανιού Harbourfront χρησιμοποιώντας το λογισμικό τρισδιάστατου σχεδιασμού, CAD. Στη συνέχεια, μετά την πάροδο 3 μηνών και έπειτα από αρκετές διαφορετικές προτάσεις απεικόνισης, κατέληξαν στο τελικό σχέδιο και ξεκίνησαν τις 3D εκτυπώσεις των επιμέρους τμημάτων μέχρι να ολοκληρωθεί στο σύνολό της η λεπτομερής μακέτα.

transport_intelligence_implications_3d_printing_wide_image  Μαθητές από το Χονγκ Κονγκ κατακτούν το ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη 3D εκτυπωμένη μακέτα transport intelligence implications 3d printing wide image

Το αυξημένο ενδιαφέρον της Ασίας για την 3D εκτύπωση:

Όπως αναφέραμε και πριν, σημαντικά κεφάλαια επενδύονται στην Κίνα για την ανάπτυξη της  τεχνολογίας της 3D εκτύπωσης. Μάλιστα, πρόσφατα ιδρύθηκε η «Κινέζικη βιομηχανική συμμαχία τρισδιάστατης εκτύπωσης» για αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Είναι γεγονός πως το μεγαλύτερο εύρος της οικονομίας της βασίζεται στη φθηνή παραγωγή προκειμένου να είναι ανταγωνιστική σε σύγκριση με τις χώρες της Δύσης. Με βάση αυτά τα δεδομένα, η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιούμενη ως μέσο βιομηχανικής κατασκευής, αυξάνει τα κέρδη ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την οικονομική της δύναμη. Ωστόσο, δεν είναι η μόνη Χώρα του Ασιατικού μπλοκ που κινείται στα συγκεκριμένα μονοπάτια. Η Σιγκαπούρη και η Ταϊβάν έχουν επίσης σημειώσει μεγάλη πρόοδο στη συγχώνευση της εκπαίδευσης και της 3D εκτύπωσης. Έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν τεχνολογικά εξελιγμένα εργαστήρια σε πολλά πανεπιστήμια, κεντρίζοντας σε μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον των φοιτητών, προτρέποντάς τους με τον τρόπο αυτό να αξιοποιήσουν όσο γίνεται περισσότερο τις δυνατότητες της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

2018-07-31T13:53:10+00:00Tags: , |
Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος