Η μεγαλύτερη σύνθεση 3D εκτυπωμένων πρισμάτων, έρχεται σύντομα στην Times Square

/, Creative/Η μεγαλύτερη σύνθεση 3D εκτυπωμένων πρισμάτων, έρχεται σύντομα στην Times Square

Η μεγαλύτερη σύνθεση 3D εκτυπωμένων πρισμάτων, έρχεται σύντομα στην Times Square

Με αφορμή την ετήσια γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, ένα εντυπωσιακό και συνάμα υψηλής τέχνης γεγονός πρόκειται να λάβει χώρα στην πασίγνωστη σε όλο τον κόσμο Times Square της Νέας Υόρκης. Η ομάδα των Aranda\Lasch και  Marcelo Coehlo ανέλαβε να σχεδιάσει τον μεγαλύτερο «φακό» του κόσμου, αποτελούμενο από πολλά μικρο – κάτοπτρα και η εταιρία Formlabs είναι εκείνη που θα αναλάβει να επιμεληθεί της διαδικασίας για την κατασκευή του, ωφελούμενη και εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες της τεχνολογίας της 3D εκτύπωσης. Το ονομαζόμενο «Παράθυρο στην Καρδιά» θα εγκατασταθεί ανάμεσα στην 46η και 47η οδό, σε μια λαμπερή γιορτή αφιερωμένη στην αγάπη και τους ερωτευμένους. Ο «φακός» Fresnel θα έχει το σχήμα του πιο χαρακτηριστικού σύμβολου της συγκεκριμένης εορταστικής ημέρας και θα παραμείνει σε δημόσια προβολή για ολόκληρο τον Φεβρουάριο.

Η μεγαλύτερη σύνθεση 3D εκτυπωμένων πρισμάτων, έρχεται σύντομα στην Times Square worlds largest lens 3d printed by formlabs coming to times square 1

Αναμένεται να μετρά περίπου 4 μέτρα σε διάμετρο και σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να διαστρεβλώνει ταυτόχρονα την αντανακλαστική εικόνα της Times Square και των επισκεπτών που θα βαδίζουν και θα στέκονται μπροστά του, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή οπτική ψευδαίσθηση μέσω της κάμψης του φωτός όπως θα διέρχεται μέσα από το σύνολο των μικρο – κάτοπτρών του. Ο γοητευτικός 3D εκτυπωμένος πολυσύνθετος «φακός», είναι ένα κατόρθωμα σχεδιασμού και υλοποίησης από μόνος του. Ενώ η παραδοσιακή κατασκευή αντίστοιχων όμοιών του βασίζεται σε μεθόδους χύτευσης και κοπής γυαλιού, το «Παράθυρο στην Καρδιά» θα αξιοποιήσει την τελευταία τεχνολογία της 3D εκτύπωσης για να δημιουργήσει έναν εντελώς νέο τύπο ανακλαστικής δομής. Κάθε τμήμα του «φακού» θα εκτυπωθεί σε υψηλή ανάλυση στα εργαστήρια της Formlabs με πρώτη ύλη τη διαυγή ρητίνη.

Η μεγαλύτερη σύνθεση 3D εκτυπωμένων πρισμάτων, έρχεται σύντομα στην Times Square maxresdefault

Θα παρουσιαστεί επίσημα στις 11 π.μ. την 1η Φεβρουαρίου του 2018 στην πλατεία Father Duffy στην Times Square της Νέας Υόρκης. Όσοι καταφέρουν και βρεθούν στο σημείο εκείνο, θα βιώσουν σίγουρα μια ξεχωριστή εμπειρία. Ένα γεγονός που σκοπός του είναι να αλλάξει τα οπτικά δεδομένα καθώς θα προκαλέσει τους επισκέπτες να δουν τον κόσμο διαφορετικά, μέσα από ένα πρίσμα «τεχνολογικής αγάπης».

2018-07-31T13:53:09+00:00Tags: |
Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος