Η Titomic εγκαινιάζει τον μεγαλύτερο 3D εκτυπωτή μετάλλου στον κόσμο

/, Μηχανολογία & Ρομποτική/Η Titomic εγκαινιάζει τον μεγαλύτερο 3D εκτυπωτή μετάλλου στον κόσμο

Η Titomic εγκαινιάζει τον μεγαλύτερο 3D εκτυπωτή μετάλλου στον κόσμο

Όπως όλοι μας γνωρίζουμε, τα σπουδαία επιτεύγματα μοιραίως θα μείνουν κάποια στιγμή στην ιστορία, καθώς θα έχει ακολουθήσει μια νέα καινοτομία, κάτι πιο σύγχρονο και πρωτοποριακό. Το ίδιο συμβαίνει αναπόφευκτα και με τα διάφορα ρεκόρ, τα οποία αργά η γρήγορα θα καταρριφθούν και θα πάρει την θέση της πρωτιάς το αμέσως μεγαλύτερο. Έξω από το γενικότερο αυτό πλαίσιο δεν θα μπορούσε να μείνει ο εμπορικός κλάδος των συσκευών 3D εκτύπωσης. Η Titomic, μια εταιρία κατασκευής 3D εκτυπωτών μετάλλου, μόλις ανακοίνωσε την επερχόμενη κυκλοφορία του μεγαλύτερου σε ολόκληρο τον κόσμο νέου προϊόντος της. Η εταιρία εδρεύει στη Μελβούρνη της μακρινής Αυστραλίας και για να επιτύχει τη βέλτιστη εναπόθεση των μεταλλικών σωματιδίων, χρησιμοποιεί μια δική της παραλλαγή της μεθόδου του ψυχρού ψεκασμού,  με αποκλειστική χρήση κραμάτων τιτανίου. Η συγκεκριμένη τεχνολογία ονομάζεται Titomic Kinetic FusionΑς δούμε λίγο τι ακριβώς είναι η μέθοδος του ψυχρού ψεκασμού στη 3D εκτύπωση.

Η Titomic εγκαινιάζει τον μεγαλύτερο 3D εκτυπωτή μετάλλου στον κόσμο Titomic boss

Δεν είναι κάτι άγνωστο ή ασυνήθιστο στον βιομηχανικό κλάδο, μιας και χρησιμοποιείται σε αρκετές περιπτώσεις για την κατασκευή διάφορων επενδύσεων και την επισκευή ανταλλακτικών εξαρτημάτων. Είναι όμως η πρώτη φορά που «υιοθετείται» από την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης μετάλλου. Η διαδικασία περιλαμβάνει τον ψεκασμό σκόνης τιτανίου μέσα σε κλειστό θάλαμο, όπου εκεί θερμαίνεται ένα ειδικό αέριο, προκειμένου να επιταχυνθούν τα σωματίδια τιτανίου και μέσω ενός ακροφυσίου να κατευθυνθούν στη συνέχεια έξω από το πιστόλι ψεκασμού. Το τελευταίο, ελέγχεται και καθοδηγείται από έναν ρομποτικό βραχίονα, ειδικό για ψεκασμό ακριβείας σε συγκεκριμένα μοτίβα. Μόλις τα μεταλλικά σωματίδια προσκρούσουν με ταχύτητα επάνω στην επιθυμητή επιφάνεια, επιτυγχάνεται μια διαδικασία πλαστικής παραμόρφωσης, δημιουργώντας ισχυρούς και άρρηκτους δεσμούς ανάμεσά τους.

Η Titomic εγκαινιάζει τον μεγαλύτερο 3D εκτυπωτή μετάλλου στον κόσμο hqdefault

Ο νέος 3D εκτυπωτής διακατέχεται από την ικανότητα υλοποίησης τρισδιάστατων μεταλλικών αντικειμένων με διαστάσεις που αγγίζουν τα 9 μέτρα μήκος, 3 μέτρα πλάτος και 1,5 μέτρα ύψος.  Σύμφωνα με τον CEO της Titomic, Jeff Lang, «Με το νέο μοντέλο της εταιρίας μας, η διαδικασία της 3D εκτύπωσης μετάλλου εκσυγχρονίζεται ακόμα περισσότερο. Ο νέος Titomic χρίζεται από την ικανότητα της εναπόθεσης των περίπου 45 κιλών υλικού ανά ώρα, κάτι που μεταφράζεται σε εκπληκτικές ταχύτητες τρισδιάστατης εκτύπωσης. Πιο συγκεκριμένα, είναι ταχύτερος κατά 10-100 φορές από τους κοινούς 3D εκτυπωτές μετάλλου που κυκλοφορούν στην αγορά. Θα μπορούσε για παράδειγμα να κατασκευάσει έναν σκελετό ποδηλάτου από τιτάνιο μέσα σε 25 μόλις λεπτά.»

Η Titomic εγκαινιάζει τον μεγαλύτερο 3D εκτυπωτή μετάλλου στον κόσμο 3D printer 1 PS

Τα πράγματα μπορούμε να πούμε πως φαίνονται ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την ίδια την Titomic, αλλά κα τη 3D εκτύπωση μετάλλου μεγάλης κλίμακας. Μάλιστα, η τελευταία συμφωνία της εταιρίας αποτελεί προπομπό της συνεχιζόμενης εμπορικής επιτυχίας της. Μετά από επίσημη ανακοίνωσή της, δημοσιοποίησε τη σύμπραξή της με τη Fincantieri, μία από τις μεγαλύτερες ναυπηγικές εταιρείες στον κόσμο, προκειμένου να διερευνήσουν από κοινού την ενσωμάτωση της τεχνολογίας Titomic Kinetic Fusion στον τομέα της ναυτιλίας.

Η Titomic εγκαινιάζει τον μεγαλύτερο 3D εκτυπωτή μετάλλου στον κόσμο titomic launches world largest 3d metal printer in melbourne 2

2018-07-31T13:53:04+00:00Tags: |
Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος